Izaberite stranicu

„Happiness is a journey, not a destination.“ – Ben Sweetland

U mom slučaju, život je putovanje a ne destinacija, koliko god se to činilo čudnim na početku ove naše priče. Putovanje je proces, a kao što znate svaki proces iziskuje promenu. I ključ je u tome – život je konstantna promena. U tome leži i sva njegova lepota. Putovanje nam donosi novi pogled na svet, a svet s vremena na vreme treba sagledati drugim očima. U to sam se i sama uverila više puta…

Na svojim putovanjima, pored toga što sam obišla predivne gradove, upoznala sam i nezaboravne ljude, njihove kulture i različite poglede na svet koji nas okružuje. Upoznala sam i različite religije i spoznala da je smisao isti – budi dobar čovek! Različite kuhinje sveta različito mirišu, ali donose istu sreću dok nam se zalogaji tope u ustima. Sunce možda ne greje isto na svim paralelama ali donosi isti osećaj zahvalnosti dok svako jutro izlazi na istoku. Mora i okeani možda nisu jednako slani ali donose isti onaj miris koji nas podseća na nešto lepo i budi sećanja iz detinjstva na prva porodična letovanja. Ne govorimo svi istim jezikom ali osećamo isto. Osećaš svu lepotu i čaroliju mesta u kome se nalaziš. Shvatiš i da nije bitno gde si, nego sa kim si. Naučila sam da treba uživati u svakom trenutku koji nam život da, jer život je satkan od lepih i manje lepih trenutaka koji su zaista neprocenjivi. Naučila sam i da se svi vraćamo tamo gde smo nekad bili srećni.

Putovanja te nauče da drugačije gledaš na svet koji te okružuje i da shvatiš koliko god se razlikovali u našoj spoljašnjosti, u suštini, svi smo isti i tragamo za istim stvarima.

Spoznala sam da je smisao života na svim meridijanima isti – biti srećan, šta god pod srećom podrazumevali.

Andrea, from Novi Sad, with love!