Izaberite stranicu

„This heart of mine was made to travel this world.“ 

Ukoliko Vas životni put, kroz neku igru sudbine kao mene ili poslovni put navede ka Podgorici, verujte mi na reč – uživaćete!

Podgorica je kao što znate glavni grad Crne Gore, smeštena u Zetskoj kotlini. Posebnu lepotu ovog grada predstavljaju reke Morača i Ribnica, koje krase velelepni mostovi i meni najlepši most Milenium koji neodoljivo podseća na naš most Slobode.

Jedno od najlepših mesta u ovom gradu na kojem sa bila jeste brdo Gorica. Ovo je park prirode, koji se verovali ili ne, gledano i sa neba i sa zemlje nalazi skoro u centru same Podgorice. Ako volite da šetate ili provodite vreme u prirodi ili Vaša deca vole avanturističke parkove ili jednostavno kao ja volite kafu u prirodi, ovo je mesto za Vas. Parkinga nema, tako da se za to morate snaći i parkirati u podnožju brda. Onda sledi par stotina metara šetnje uzbrdo i nailazite na preslatku planinsku kućiću odnosno kafić, sa Vaše desne strane.

Ako Vas ipak interesuje šoping, tu je kako ga podgoričani zovu Delta (beogradski Delta City). Pregršt radnji u kojima možete pronaći sve što Vam srce ište. Ne znam zašto ali meni je uvek sve jeftinije u evrima (iako sam danas diplomirani ekonomista, a uskoro master ekonomista, i dalje mislim da živim u vremenu kada je kurs bio 1:100).

Ukoliko se nađete u zimskom periodu u Podgorici, prošetajte centrom i posetite praznični festival. Svake zime ih srećemo u većini gradova, ali ipak, šta drugo raditi za vreme praznika nego uživati u prazničnim čarolijama gde god bili. Dobar muzički program, po koja šolja kuvanog vina, blaga podgorička zima – jedino nedostaju snežne pahulje da upotpune ovaj zimski, praznični ambijent.

Kao ljubitelj dobre kafe i italijanske hrane, ne desi se nijednom da kada sam u Podgorici ne odem više puta, da ne kažem svako veče, u restoran „Sicilija“. Ovaj lanac restorana pronaći ćete na nekoliko lokacija u gradu. Ponuda hrane im je izvanredna, takva da na trenutak pomislite da ste u Italiji a ne u Podgorici. I naravno, ko pravi bolji espresso od italijana? Pa „Sicilija“ svakako nudi odličan espresso i cappuccino!

Ukoliko želite da vidite Podgoricu iz malo drugačije perspektive, pođite putem Dajbabske gore na kojoj se nalazi toranj Dajbabska ruža. Iako ovaj toranj služi u telekomunikacione svrhe, te nije kao naš Avalski toranj ili pariski Ajfelov toranj, pogled na Podgoricu sa ove gore, pogotovo noću je čaroban. 

Za kraj ovog vloga, ostaje mi da pomenem da se meni omiljena vina proizvode u Crnoj Gori, tačnije u Podgorici. U pitanju su vina vinarije „Plantaže“.  https://www.plantaze.com/

Šta posetiti u Podgorici?

Naša preporuka hotela u Podgorici:

  • Hilton Podgorica
  • Hotel New Star
  • Ramada by Wyndam Podgorica
  • Hotel Marienplatz Podgorica

Travel tips:

  • Ne zaboravite da se pre putovanja dobro posavetujete sa Vašim meteorologom, jer u Podgorici često može da duva sjever, te će Vam biti neophodna neka toplija garderoba
  • Ne zaboravite da ukoliko nemate obezbeđen privatan prevoz sa aerodroma, unapred rezervišete transfer do hotela ili smeštaja što možete uraditi i preko našeg sajta 

Vidimo se u sledećem blogu, na Nijagarinim vodopadima!

Andrea, from Podgorica, with love!