Izaberite stranicu

Uputstvo za korišćenje Online rezervacionog sistema Schmetterling za stranicu INO TOUROPERATORI

Ovaj Online rezervacioni sistem Vam pruža da na jednom mestu vidite kompletnu ponudu velikog broja nemačkih touroperatora koje ovde možete direktno rezervisati i platiti preko naše agencije, što nam omogućavaju naši direktni ugovori sa njihovim ovlašćenim distributerima u Srbiji. Sistem je veoma slikovit i jednostavan za korišćenje, a ovde imate objašnjenje u par koraka kako da ga koristite. Naša preporuka je da ovaj sistem koristite najviše za morske hotele i rizorte jer za tu vrstu smeštaja imaju najbolje cene, dok za gradske hotele je moguće naći smeštaj povoljnije preko naših drugih rezervacionih sistema, mada se i ovde mogu naći odlične cene za deo gradskih hotela (pogotovo viših kategorija).

  1. korak – na ovu stranicu možete doći na više mesta preko našeg sajta, kako preko menija ONLINE PONUDE 2021, tako i preko direktnih stranica ovih nemačkih touroperatora gde možete videti i njihove aktuelne Online kataloge, preko menija INO TOUROPERATORI
  2. korak – otvara Vam se stranica sa naslovom Hoteli (levo), koja je uglavnom prevedena na srpski jezik. Desno možete uključiti mogućnost detaljne pretrage čime sužavate izbor pretrage. Na mestu: Regija, grad ili hotel, možete baš na taj ponuđeni način izabrati šire ili uže Vašu željenu destinaciju ili konkretan hotel. Tu vodite računa jer destinacije nisu prevedene na srpski jezik, one su na nemačkom jeziku, pa npr Maldivi su ovde kao destinacija u pretrazi Malediven…ili Tajland se traži kao Thailand…Sejšeli su Seychellen, a hoteli su svakako u originalnom nazivu. Dalje unesite željeni datum (ili period) putovanja, s tim da obavezno unesite ispod i dužinu trajanja putovanja, jer ako npr unesete period od 10 noćenja, a stavite dužinu trajanja 7 noćenja, onda će Vam sistem izbaciti sve raspoložive kombinacije sa 7 noćenja u periodu od 10 dana. Ako znate tačan datum dolaska i odlaska, naša preporuka je da unesete i tačan datum noćenja u tom periodu, da bi Vam sistem izbacio ponude samo za taj konkretan period. Kliknite na Preuzeti, da bi sistem prihvatio Vaše zadane vrednosti. Zatim izaberite strukturu tražene sobe, koliko odraslih i koliko dece (sa unosom uzrasta dece u momentu putovanja). Kliknite na Preuzeti. Kada ste sve uneli, kliknite na dugme: Traži ponude. 
  3. korak – otvara se stranica sa konkretnim ponudama u zavisnosti od unetih parametara na prethodnoj stranici. Sa leve strane imate određene filtere kojima možete da suzite dalju pretragu. Ako izaberete neke od filtera treba dole to i da primenite na dugme: Upotrebiti filter i tada će Vam se prikazati filtrirane ponude, a ako ne koristite filtere prikazaće Vam se najšira moguća raspoloživost ponuda. Kada izaberete hotel, kliknite na dugme: Dalje i time prelazite na sve ponude za taj hotel, u zavisnosti od prethodno izabranih filtera.
  4. korak  – i dalje možete sa leve strane izabrati filtere ukoliko želite da suzite pretragu. Kada odaberete jednu od ponuda, kliknite na dugme: Proveriti, čime ćete dobiti odgovor da li je soba na upit (Ponuda je dostupna na upit) ili je dostupna za rezervisanje (Ponuda je dostupna) i tada odaberite sobu kliknuvši na dugme: Upiti ili na dugme: Na rezervaciju.  Razlika između odgovora „Upiti“ ili „Na rezervaciju“ je u tome što Upit (žutim) znači da je touroperator prodao svoje kapacitete soba ali postoji mogućnost da dobije od hotela dodatnu sobu na Vaš upit. Odgovor obično traje od 1-3 radna dana. Ako je odgovor Na rezervaciju (zelenim), znači da touroperator još uvek ima svoje dostupne sobe u tom hotelu. 
  5. korak – ovde popunjavate svoje podatke. Neki podaci su obavezni, a oni koji nisu (piše: Opt) ne morate popunjavati. Za državu, morate je izabrati u padajućem meniju, a ne upisom države (neće Vam primiti). Kada sve popunite, kliknite na dugme: Preuzeti podatke.
  6. korak – ovde su ispisani svi podaci o odabranoj rezervaciji, kao i Vaši podaci, te sve dobro proverite da li je sve navedeno tačno. Tu dobijate i dodatne informacije o uslovima za putovanje na tu destinaciju. Ako je nešto netačno, možete se vratiti korak nazad da ispravite, a ako se slažete sa svim podacima na toj stranici, treba na nekoliko mesta da potvrdite klikom u odgovarajuće kućice. Tada će Vam sistem odobriti potvrdu rezervacije kliknuvši na dugme: Rezervisati sa obavezom plaćanja. I tada Vaša predrezervacija stiže nama na e-mail, na obradu. Mi tada proveravamo sve kroz naš rezervacioni sistem i odgovaramo Vam u najkraćem mogućem roku o ishodu Vaše predrezervacije. Bez obzira što na dugmetu piše: „Rezervisati sa obavezom plaćanja“, nemate nikakvu obavezu plaćanja dok ne dobijete od nas zvaničnu našu potvrdu i ponudu, po prijemu Vaše predrezervacije kroz sistem, te dok je onda nama ne potvrdite. „Živu“ rezervaciju radimo tek po Vašoj potvrdi i uplati akontacije ili celog iznosa, u zavisnosti od datuma putovanja.
  7. korak – kliknuvši na dugme: Rezervisati sa obavezom plaćanja, može se desiti da sistem na toj stranici još uvek „vrti“ kao da Vaša predrezervacija nije gotova ali proverite Vašu unetu e-mail adresu, jer će sistem time svakako već poslati sve predrezervacione podatke na Vašu i našu e-mail adresu. Po prijemu će naši agenti obraditi Vašu predrezervaciju i kontaktiraće Vas u najkraćem mogućem roku (istog ili prvog narednog radnog dana).

Ukoliko Vam je bilo šta nejasno tokom navedenog postupka pretrage i rezervacije, slobodno se obratite našim raspoloživim agentima za asistenciju.

VAŽNA NAPOMENA: Cene u sistemu su iskazane u valuti EUR, na taj iznos se dodaje 3% za troškove rezervacije njihovih distributera u Srbiji (uključeni i svi bankarski troškovi za ino plaćanja), a plaćanje se vrši u našoj valuti RSD, po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.